sensei wouter

6th Dan WJKA, Internationale A licentie Instructeur/scheidsrechter/examinator.

Het mooiste van het traditionele karate vind ik dat er getraind wordt zoals men mogelijk in de praktijk zichzelf ook zou moeten kunnen verdedigen zonder allerlei trucjes.

Ik ben zelf gestart met karate bij JKA Zeeland in 2008. Dit resulteerde erin dat ik in 2011 slaagde voor mijn 1e Dan (zwarte band), aansluitend heb ik onder toezicht van Shihan Jan Knobel, president van de WJKA, de opleiding tot instructeur gehaald. 

In 2014 heb ik het besluit genomen om een karateschool voor mezelf te beginnen en Karate Do Vlissingen in het leven te roepen.

Karate vind ik een de beste manier om fit te worden en zelfvertrouwen op te bouwen in geval van een conflict weerbaar te zijn.

In 2006 heb ik de overstap van kickboksen naar karate gemaakt dit gezien de blessures die ik opliep tijdens de trainingen en wedstrijden. Het mooiste van het traditionele karate vind ik dat er getraind wordt zoals men mogelijk in de praktijk zichzelf ook zou moeten kunnen verdedigen zonder allerlei trucjes. Ik ben zelf gestart met karate bij JKA Zeeland in 2008. Hier trainde mijn zoon Darrell Meedendorp al. In 2014 heb ik het besluit genomen om een karateschool voor mezelf te beginnen en Karate Do Vlissingen in het leven te roepen. Karate vind ik een de beste manier om fit te worden en zelfvertrouwen op te bouwen in geval van een conflict weerbaar te zijn.

Het mooie van het traditionele karate is dat er getraind wordt zoals men mogelijk in de praktijk zichzelf ook zou moeten kunnen verdedigen zonder allerlei trucjes. Want op straat kan je er ook zomaar voor komen te staan en dan moet je handelen zonder aarzeling. Gezien mijn achtergrond met andere zelfverdedigingssporten liep ik wat sneller door de examens heen dan een gemiddelde starter van karate. Dit resulteerde erin dat ik in 2011 slaagde voor mijn 1eDan (zwarte band), aansluitend werd mij gevraagd of ik de opleiding tot Instructeur wilden gaan volgen onder toezicht van Shihan Jan Knobel president van de WJKA.

Na het behalen van dit diploma heb ik een aantal jaren als leraar lesgegeven bij JKA Zeeland, door het geven van deze lessen begon ik steeds dieper op de inhoud van het traditioneel karate te focussen om zo de leerlingen een goede basis mee te kunnen geven richting examens en wedstrijden maar ook zeker als zelfverdediging op straat. In 2014 werd ik aangesteld als bestuurslid van WJKA Nederland waarbinnen ik diverse werkzaamheden heb uitgevoerd. Ook het trainen en opleiden van geselecteerde karateka’s werd aan mij toevertrouwd waarvoor ik erg dankbaar was. In 2014 door diverse redenen het besluit genomen om een karateschool voor mezelf te gaan beginnen en nam afscheid van JKA Zeeland.

Als beginnende karateschool met 8 leerlingen werd voor mij duidelijk dat dit een positieve stap vooruit was, ik kon hier het mij aangeleerde traditionele karate voortzetten richting mijn leerlingen. Nu ruim 8 jaar later met 35 leerlingen uitgegroeid tot een zeer professionele en erkende karateschool met karateka’s die op wereldniveau uitmuntend presteren.

Over sensei darrell

4e Dan WJKA met internationale C Licentie als examinator/scheidsrechter/instructeur, van de WJKA en leraar bij Karate do Vlissingen

Prestaties

Huidige Nederlands-, Europees- en wereldkampioen
6x Nederlands kampioen
4x Europees kampioen
4x Wereld kampioen

Op 8 jarige leeftijd ben ik gestart met het beoefenen van Karate, al trok het Kumite (vrij gevecht) mij het meeste binnen het karate. Toen ik 9 jaar was deed ik mee aan het Zeeuwse Karate kampioenschap op de onderdelen kata en kumite, bij beide onderdelen werd ik 1een kon mezelf Zeeuws kampioen noemen. Dit was voor mij de motivatie om meer te trainen en mezelf verder te ontwikkelen in het traditioneel karate.

Naast de lessen die ik volgde bij mijn karateschool kregen we ook af en toe les van Shihan Jan Knobel sr de president van de WJKA toen 7eDan. Deze man gaf mij zoveel inspiratie en andere inzichten in het karate dat ik tot op de dag vandaag geen enkele spijt heb om zoveel uren in mijn karate te hebben gestoken om te komen op het niveau wat ik nu bereikt heb. In de tijd dat ik nu karate beoefen heb ik meerdere titels op mijn naam staan zoals, Zeeuwskampioen, Belgischkampioen, Europeeskampioen, Wereldkampioen. Nu dat ik ook lid ben van de technische commissie van de WJKA wordt mijn kennis alleen maar uitgebreid door alle informatie van diverse grootmeesters binnen het traditioneel karate.

Samen met mijn vader Sensei Wouter Meedendorp 6e Dan geven wij de lessen bij Karate do Vlissingen en zorgen wij dat het traditioneel karate beoefend blijft worden volgens de oude tradities.