Over karate do

Karate do Vlissingen is een traditionele karateschool waar een team van gedreven leraren en assistent leraren voor u klaar staan om les te geven in karate. Sinds 2014 is Karate Do met 35 leerlingen uitgegroeid tot een zeer professionele en erkende karateschool met karateka’s die op wereldniveau uitmuntend presteren.

Bij Karate Do is het mogelijk competitief je krachten te meten met andere karateka op de mat tijdens de trainingen of wedstrijden. Maar iedereen traint bij ons op zijn of haar eigen niveau. Karate is een manier om fit te worden en zelfvertrouwen op te bouwen in geval van een conflict. Ook is het mogelijk competitief je krachten te meten met andere karateka op de mat tijdens de trainingen of wedstrijden. Traditioneel karate is een vorm van karate waarbij wordt uitgegaan van zelfverdediging in geval van een onverwachte situatie.

Dit laatste is essentieel, een goede karateka is nooit de veroorzaker van een conflict. Maar wanneer praten en vriendelijkheid niet meer helpt en je niet kunt vluchten, is karate een simpel en effectief gevechtssysteem waarbij initiatief nemen en behouden voorop staat. Technieken worden getraind waarbij de realiteit zoveel als mogelijk zal worden benaderd maar waarbij de leerling voorop staat in de toepasbaarheid.

Ben je benieuwd wat Karate do jou te bieden heeft? Kom is een keer een kijkje nemen of proefles meedoen bij één van onze trainingen.