Autobiography:

Sensei Wouter Meedendorp 

5.Dan  |  JKA  |  WJKA Bestuurslid secretaris 

Eigenaar Sensei Karate Do Vlissingen |  Trainer WJKA  | Examinator 

Sensei Wouter Meedendorp is 47 jaar. Wouter is afkomstig uit Zeeland is getrouwd en heeft twee kinderen. 

Wouter raakte gepassioneerd van Karate toen hij met zijn zoon naar de Karate trainingen ging.  Wouter was reeds gedurende 14 jaren fanatiek Kick Boxer. Karate intrigeerde hem zo, dat hij besloot om over te stappen naar Karate om samen met zijn zoon ook zelf de Karate sport te kunnen beoefenen.  Zo begon Wouter Meedendorp in 2006 met lessen in Shotokan Karate bij JKA Zeeland onder leiding van Sensei Richard Pluijgers en Sensei Ad Filius.

Het ging dermate goed dat Wouter internationaal gezien werd en de kans kreeg om opleidingen en stages te volgen bij bekende buitenlandse Karate Meesters zoals John Turnbull 9.Dan in de USA, Kousaka Yokota 8.Dan ASAI-RYU Shotokan in Japan, Riaan Le Roux 6e Dan in South Africa en Anatoli Naumenko 7e Dan in de Ukraine.   

Wouter nam deel aan de internationale Europese en Wereld Karate Champions en behaalde er meerdere overwinningen en Kampioen titels. Wouter Meedendorp werd gezien en werd een internationaal bekende karateka.

In 2010 startte Wouter Meedendorp aanvullend met de opleidingen voor Karate Instructeur en ronde deze opleiding af tot het internationaal erkende diploma in 2014. Momenteel traint Sensei Wouter Meedendorp de Karateka’s onder de internationaal erkende Licentie B.

Wouter werd in 2015 voor gesteld als bestuurslid van de JKA en nadien van de WJKA World Championships waar Wouter Meedendorp opereert als actief bestuurslid, secretaris en als trainer van de Nederlandse uit geselecteerde Karateka’s. Karateka’s die gaan deelnemen aan diverse internationale competities en de World Championships die in 2019 in Zuid-Afrika zullen plaatsvinden.

Wouter startte zijn eigen Karate Dojo (school) in traditioneel Karate.  De naam werd Karate Do Vlissingen. Sensei Wouter werkt hier dagelijks om zijn Karateka’s te trainen en doet dit samen met zijn zoon Sensei Darrell 3.Dan en extern gast Sensei  Shihan Jan Knobel 9.Dan.

De Karate die in Dojo (School) Karate Do Vlissingen wordt toegepast betreft de  Shotokan Karate

De Karateka’s betreffen leerlingen van alle leeftijden en alle Karate gradaties. Van Beginner tot Top Sporter en Professionals. Bij de Dojo Karate Do Vlissingen van Wouter en Darrell Meedendorp bestaat de mogelijkheid tot het volgen van privé lessen, kleine groep lessen en deelname in mix classes.

Wouter ging nog verder in zijn Karate carrière ontwikkelingen door aanvullende intensieve trainingen en studies te volgen. Buiten het praktisch beoefenen van Karate en het les geven wilde Wouter kennis hebben over de oorsprong en filosofische diepgang van het Karate en ging zich aanvullend toeleggen op de cultuur leer en oorsprong van deze oeroude Japanse Karate technieken en de filosofisch historische achtergronden.

Wouter heeft momenteel gradatie 5.Dan en met zijn internationale B licentie is Wouter Meedendorp sinds 2014 erkend internationaal Sensei (Trainer)  om internationaal – wereldwijd Karateka’s te trainen die zijn geselecteerd en deelnemen aan WJKA World Champions. Wouter is Examinator bij de Examens en Selecties.

Sensei Wouter bracht Karateka’s van zijn Dojo Karate Do Vlissingen op Top Niveau bij de WORLD CHAMPIONSHIPS  van de WJKA waar Kampioen titels gehaald werden en top prestaties  geleverd werden.

Wat is karateKata’s  |  Gradaties in Karate  |  Tradionele begroetingen – Dojo Etiquettes  |  Karate terminologie

Home  |  Trainingen-Lokatie-Inschrijven  |  Contact

WJKA | World Championships, Evenementen 2019, WJKA | Seinsei |Meesters, Sensei Wouter Meedendorp, Sensei Darrell Meedendorp, Karateka’sDiana Meedendorp, Sharon Meedendorp, Doris Nusselder, Privacy Policy